Mijn baasje en zijn vrouwke zijn naar Oceade geweest in de avonduren.
Maar ik zal hem zelf aan ’t woord laten, dan kan hij schrijven in zijn eigen taal.
De Belgische Federatie voor Naturisme vierde haar 5O jaar bestaan, en dit twee maal per jaar in Oceade te Brussel reserveren voor naakt recreatie.
Al de leden van deze federatie mochten binnen komen aan 11€ en kreeg er nog een drank jeton bij. Maar iedereen werd gecontroleerd met zijn lidkaart. Anders kwam je er zeker niet in.
Nu voor Rita en mij was het de eerste keer dat we er heen gingen om eens een kijkje te nemen. En het was een voltreffer.
Bij het binnen komen moest je uitkleden in de kleedhokjes, maar overal bleven de deuren gewoon open omdat iedereen toch bloot loopt. Het was voor de eerste keer dat wij in een zwemgelegenheid naakt vertoeven en dat deed toch een beetje raar, alhoewel dat we het naturisme gewoon zijn. Het was eigen lang geleden van september en daarom deed dat een beetje raar, die entoerage rond dat uitkleden. Jong en oud alles door elkaar. Er waren zeer veel naturisten, ik denk dik over de 1000. En zoveel volk bloot samen, het was mooi en natuurlijk. Ik dacht waarom zwemt iedereen niet gewoon naakt, het geeft zo’n zalig gevoel in  het water.
Uitgekleed, en dan de kleding in een kasje doen en we namen toch twee handdoeken mee, om er op te kunnen zitten.
We kwamen dan in de recreatie gedeelte en het was voor mij toch een ontgoocheling wat betreft de grootte van Oceade. Ik had het veel groter verwacht.
Er was wel wat te beleven met al die waterpret. Op een zeker moment waren de golven er en Rita geraakt beetje in paniek en direct waren de redders er bij die een handje hielpen om haar naar het bad er naast te begeleiden. Daar merkte je bijna niets van die golven.
Rita op het droge gezet en ik ben terug in het water gegaan naar het buiten bad, broebelen en waterversnellings waren er.
Het water was 30° en de temperatuur in het recreatiegedeelte was 27°.
Nog wat rondlopen in het water en afwachtend op de golven en regen binnen, zijn we iets gaan drinken dat  we gratis aan geboden kregen door de federatie.
Om 10.30 zijn we ons gaan aan kleden, weer het zelfde. Iedereen in de gangen of toch de deuren openlatend kleedde zich terug aam, dit allemaal om terug in de textielwereld te komen.
De textielmensen die gewoon door de week in die zwemparadijsen komen missen toch wel iets, en dat iets is het naakt zijn. Een zijn met het water, de kracht van al die watervallen, fonteinen, golven zo op je blote lichaam. Dat is een fijn gevoel en daarom houden zo van het naturisme. In de zomer buiten op een naturistencamping, geniet je van de wind, de zon, en zelfs de regen is een zalig gevoel.
Een halduurtje rijden en we waren weer thuis. De volgende keer gaan we zeker terug mee.
Thuis gekomen hadden we toch een grote honger gekregen en wat boterhammetjes en de dag was een geslaagde dag.

De groetjes aan de textieldragers.

Advertenties